Porkkana-linssi nuggetit

Porkkana-linssi nuggetit

  • 1,5 dl kuivia linssejä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria tai persiljaa
  • kookosöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen

Tee näin:

Huuhtele linssejä kylmällä vedellä ja valuta. Keitä linssit ohjeen mukaan. Valuta ylimääräinen vesi pois. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, ja kuullota muutama minuutti. Lisää raastetut porkkanat, kurkuma ja juustokumina pannulle. Paista, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet. Lisää keitetyt ja valutetut linssit pannulle. Sekoita ainekset hyvin yhteen. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Lisää tarvittaessa tuoretta korianteria tai persiljaa. Jäähdytä seos hieman ja muotoile siitä pieniä nuggeteja. Paista nuggeteja pannulla, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean pinnan. Poista nuggetit pannulta ja valuta ylimääräinen öljy talouspaperin päällä ennen tarjoilua.