Twix patukat
Pohja:
Karamellikerros:
Päälle:
raakaasuklaata
Tee näin:
Yhdistä mantelijauho ja vaahterasiirappi, lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita kunnes muodostuu taikina (voit käyttää myös yleiskonetta). Painele taikina uunivuokaan. Paista 180°C:ssä 15–20 minuuttia tai kunnes reunat ovat hieman kullanväriset, anna sitten jäähtyä.
Vinkki! Levitä vuokaan leivinpaperi, niin taikina ei jää kiinni vuokaan.
Yhdistä kattilassa karamellikerroksen ainekset ja kiehauta. Alenna lämpöä ja anna kuplia hiljaa noin 6–7 minuuttia. Kaada ensimmäisen kerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Sulata haluamasi raakasuklaa hieman kookosöljyä lisäten ja kaada päälle, anna hyytyä jääkaapissa.
Maapähkinävoi
Tee näin:
Esilämmitä uuni 180° C asteeseen. Lisää maapähkinät vuokaan tai reunalliselle uunipellille.
Paahda pähkinöitä 3 minuuttia, ravista pannua, sitten paahda toiset 3-5 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat kevyesti ruskistuneita ja tuoksuvat pähkinäisiltä (varo, etteivät ne pala). Anna jäähtyä, kunnes voit käsitellä niitä.
Jos teet rapeaa maapähkinävoita, lisää 1/3 osaa paahdettuja pähkinöitä tehosekoittimeen ja surauta 6-8 kertaa tai kunnes saat pähkinärouhetta. Siirrä pähkinärouhe sivuun ja säästä myöhemmäksi. Jos teet sileää pähkinävoita, jätä tämä vaihe välistä.
Lisää loput paahdetut pähkinät tehosekoittimeen. Prosessoi 1 minuutti, sitten kaavi kulhon reunat lastalla. Prosessoi toiset 2-3 minuuttia, kunnes maapähkinävoi on kiiltävää ja sileää, tämä voi kestää hieman, ole kärsivällinen. Maapähkinät muuttuvat murumaisesta ja erittäin kuivasta jauheesta paakkuiseksi seokseksi ja lopulta sileäksi ja kiiltäväksi massaksi.
Lisää tarvittaessa öljyä, teelusikallinen kerralla. Kun seos on sileä ja samettinen, lisää suola ja vaahterasiirappi (tai hunaja), sitten prosessoi kunnes mausteet sekoittuu. Rapeaa maapähkinävoita varten sekoita lopuksi joukkoon pähkinärouhe.
Säilytä lasipurkissa jääkaapissa noin 3-4 viikkoa.
Vegaaninen maapähkinävoi: käytä makeuttajana vaahterasiirappia hunajan sijaan.
Vinkki! Voit käyttää myös kylmäpuristettua saksanpähkinäöljyä, avokadoöljyä tai rypäleensiemenöljyä.
Vinkki! Jos maapähkinävoi erottuu, sekoita lusikalla, kunnes se on taas hyvin sekoittunut.