Raakasuklaanapit pähkinöillä ja marjoilla

Raakasuklaanapit pähkinöillä ja marjoilla

  • 100 g raakasuklaata (tummaa tai vaaleaa)
  • 2 rkl kookosöljyä (valinnainen, tekee suklaasta hieman pehmeämpää)
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa (valinnainen)
  • Kourallinen pähkinöitä (esim. mantelit, hasselpähkinät, cashew)
  • Kourallinen kuivattuja marjoja (esim. karpalot, goji-marjat, mulperit, mansikat)
  • halutessasi: ripaus merisuolaa tai kookoshiutaleita koristeluun

Tee näin:

Sulata raakasuklaa ja kookosöljy varovasti vesihauteessa. Jos haluat makeuttaa suklaata, lisää vaahterasiirappi ja sekoita hyvin. Kaada pieniä ympyröitä sulatettua suklaata leivinpaperille tai käytä lusikkaa, muodostaen pyöreitä nappeja. Koristele jokainen suklaanappi pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla. Voit asetella päälle myös ripauksen merisuolaa tai kookoshiutaleita, jos haluat lisää makua. Anna suklaanappien jähmettyä jääkaapissa noin 30–60 minuuttia, kunnes ne ovat kovettuneet.