Pistaasipuikot

Pistaasi jäätelöpuikot, 6-8 kpl

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä 
  • 250 ml kookoskermaa (Pirkan Parhaat)
  • 50 g kuorittuja luomu pistaasipähkinöitä (Urtekram)
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 1 tl vaniljauutetta

Kuorrutus:

  • 350 g tummaa raakasuklaata 
  • 2 tl kookosöljyä
  • 50 g kuorittuja luomu pistaasipähkinöitä

Tee näin:

Liota cashewpähkinöitä kuumassa vedessä noin tunti tai jääkaapissa jopa yön yli. Valuta ja huuhtele. 

Laita kaikki jäätelö ainekset blenderiin. Sekoita sileäksi – saatat joutua kaapimaan sivuja useita kertoja. Kaada seos jäätelömuotteihin ja lisää jäätelötikut. Pakasta yön yli.

Valmista kuorrute sulattamalla suklaa ja kookosöljy. Ota jäätelöt muoteista ja aseta ne leivinpaperille. Laita pistaasipähkinärouhe erilliselle lautaselle. Kasta ja pyöritä jokainen jäätelöpuikko suklaassa ja dippaa pähkinärouheeseen, aseta takaisin leivinpaperille. Anna jähmettyä pakastimessa 20 minuuttia ennen syömistä. Nauti!

Vinkki! Ripottele päälle hieman sormisuolaa.