Maapähkinä-suklaapatukat

Maapähkinä-suklaapatukat

Pohjakerros:

  • 3 dl mantelijauhoa
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 2 rkl kookosöljyä
  • ¼ tl merisuolaa

Taatelikaramelli:

  • 6 kpl Medjool-taatelia
  • 4 rkl luomu maapähkinävoita
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 3 rkl kuumaa vettä

Suklaakuorrutus:

  • 0,5 dl tummia suklaahippuja
  • 1 tl kookosöljyä

Päälle:

  • 1,5 dl paahdettuja maapähkinöitä
  • sormisuolaa

Tee näin:

Vuoraa vuoka leivinpaperilla.

Sekoita keskikokoisessa kulhossa mantelijauho, vaahterasiirappi, sulatettu kookosöljy ja suola. Painele seos vuoan pohjalle käsin. Laita pakastimeen, kunnes valmistat taatelikaramellin. 

Poista taateleista kivet. Laita ne tehosekoittimeen, lisää maapähkinävoi, sulatettu kookosöljy, vaahterasiirappi ja vesi. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes seos on paksua, sileää ja tahmeaa. Levitä seos tasaisesti pohjakerroksen päälle. Laita vuoka pakastimeen.

Sulata suklaahiput ja kookosöljy pienessä kulhossa. Ota vuoka pakastimesta ja lisää päälle maapähkinöitä, paina pähkinät kiinni karamelliin. Valuta päälle suklaata, ripottele pinnalle pähkinöitä ja hiutalesuolaa. Laita vuoka pakastimeen, kunnes suklaa kiinteytyy. 

Ota vuoka huoneenlämpöön ja anna hetki lämmetä, leikkaa sitten sopivan kokoisia paloja. Nauti!