Tee näin:
Paahda hasselpähkinät kevyesti pannulla tai uunissa ja anna jäähtyä. Sekoita hasselpähkinät monitoimikoneessa tahnaksi. Lisää mantelivoi, kookossokeri, kardemumma ja suola, ja sekoita tasaiseksi. Muotoile nougat-seoksesta pieniä palloja tai palkkeja. Sulata raakasuklaa ja kuorruta nougat-palat suklaassa. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Mantelivoi
Tee näin:
Lämmitä uuni 180°C asteeseen. Lisää mantelit vuokaan tai reunalliselle uunipellille.
Paahda pähkinöitä 3 minuuttia, ravista pannua ja paahda toiset 3-5 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat kevyesti ruskistuneita ja tuoksuvat pähkinäisiltä (varo, ne voivat palaa nopeasti). Anna jäähtyä, kunnes voit käsitellä niitä.
Jos teet rapeaa mantelivoita, lisää 1/3 osaa paahdettuja manteleita tehosekoittimeen. Surauta 6-8 kertaa, tai kunnes saat mantelirouhetta. Siirrä mantelirouhe sivuun ja säästä myöhemmäksi. Jos teet sileää mantelivoita, jätä tämä vaihe välistä.
Lisää paahdetut mantelit tehosekoittimeen. Prosessoi 1 minuutti ja kaavi sitten kulhon reunat lastalla. Prosessoi toiset 2-3 minuuttia, kunnes mantelivoi on kiiltävää ja sileää, tämä voi kestää hieman, ole kärsivällinen, lisää tarvittaessa öljyä, teelusikallinen kerralla. Käsitellessäsi mantelit muuttuvat kokonaisista pähkinöistä hienoksi jauheeksi, sitten paakkuiseksi massaksi ja lopulta kermaisen sileäksi aineeksi. Koneen pysäyttäminen ja reunojen kaapiminen tai suurten paakkujen hajottaminen nopeuttaa prosessia.
Kun mantelivoi on sileää ja kermaista, lisää suola, kaneli ja vanilja. Käsittelee 10-20 sekuntia ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Jos kaipaat makeuttaa, lisää hunajaa tai vaahterasiirappia ja prosessoi 5-10 sekuntia, jotta se sekoittuu hyvin. Jos valmistat rapeaa mantelivoita, sekoita lopuksi joukkoon mantelirouhe.
Säilytä lasipurkissa jääkaapissa noin 3-4 viikkoa.
Vinkki! Voit käyttää myös kylmäpuristettua saksanpähkinäöljyä, avokadoöljyä tai rypäleensiemenöljyä.