Hasselpähkinä-suklaapallot, 10 kappaletta
Karamelli:
Tee näin:
Valmista karamelli. Poista taateleista kivet. Liota taateleita kuumassa vedessä 10 minuuttia, valuta. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella taatelit, kookosöljy ja vaniljauute.
Sekoita yhteen pähkinävoi, kaakaojauhe ja karamelli. Voit lisätä halutessasi pähkinärouhetta. Muotoile massasta 10 palloa, aseta jokaisen pallon sisälle 1 kokonainen hasselpähkinä. Laita pallot pakastimeen noin tunniksi. Valmista suklaakuorrute. Pyöritä palloja kuorrutteessa ja pähkinärouheessa.
Säilytä kannellisessa rasiassa. Säilyvät noin viikon.
Maapähkinävoi
Tee näin:
Esilämmitä uuni 180° C asteeseen. Lisää maapähkinät vuokaan tai reunalliselle uunipellille.
Paahda pähkinöitä 3 minuuttia, ravista pannua, sitten paahda toiset 3-5 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat kevyesti ruskistuneita ja tuoksuvat pähkinäisiltä (varo, etteivät ne pala). Anna jäähtyä, kunnes voit käsitellä niitä.
Jos teet rapeaa maapähkinävoita, lisää 1/3 osaa paahdettuja pähkinöitä tehosekoittimeen ja surauta 6-8 kertaa tai kunnes saat pähkinärouhetta. Siirrä pähkinärouhe sivuun ja säästä myöhemmäksi. Jos teet sileää pähkinävoita, jätä tämä vaihe välistä.
Lisää loput paahdetut pähkinät tehosekoittimeen. Prosessoi 1 minuutti, sitten kaavi kulhon reunat lastalla. Prosessoi toiset 2-3 minuuttia, kunnes maapähkinävoi on kiiltävää ja sileää, tämä voi kestää hieman, ole kärsivällinen. Maapähkinät muuttuvat murumaisesta ja erittäin kuivasta jauheesta paakkuiseksi seokseksi ja lopulta sileäksi ja kiiltäväksi massaksi.
Lisää tarvittaessa öljyä, teelusikallinen kerralla. Kun seos on sileä ja samettinen, lisää suola ja vaahterasiirappi (tai hunaja), sitten prosessoi kunnes mausteet sekoittuu. Rapeaa maapähkinävoita varten sekoita lopuksi joukkoon pähkinärouhe.
Säilytä lasipurkissa jääkaapissa noin 3-4 viikkoa.
Vegaaninen maapähkinävoi: käytä makeuttajana vaahterasiirappia hunajan sijaan.
Vinkki! Voit käyttää myös kylmäpuristettua saksanpähkinäöljyä, avokadoöljyä tai rypäleensiemenöljyä.
Vinkki! Jos maapähkinävoi erottuu, sekoita lusikalla, kunnes se on taas hyvin sekoittunut.